Terug naar site

Uniek in de wereld
Circulair kippenvoer in een zak

17 juli 2021

Iets bijzonders

Dit is het enige circulaire kippenvoer op de wereld. Niemand anders kan dit fabriceren. Het complete kippenvoer van Kipster is zorgvuldig samengesteld door voedingsdeskundigen en veilig geproduceerd door de professionals van Nijsen Company uit Veulen.

Wat is er circulair aan?

We maken Kipster Circulair voer van de resten uit bijvoorbeeld koekjesfabrieken, grote bakkerijen en andere voedselproducerende bedrijven. Daar gaan veel uitstekende levensmiddelen om tal van redenen verloren: een spelfout op het etiket, te lang gebakken, een haperende snijmachine, enzovoort. Als een moderne schillenboer halen we het op en maken er kippenvoer van. Dat klinkt eenvoudig, maar is heel ingewikkeld.Vandaar dat niemand ons dit nadoet. 

Kippen tegen voedselverspilling

Geef jij je kippen dit voer, dan helpen jouw kippen mee aan de strijd tegen voedselverspilling. Want van de resten uit fabrieken kunnen jouw kippen weer heerlijke eitjes maken. 

Kippenvoer zoals het bedoeld is

Met dit voer geef jij je kippen hun oorspronkelijke rol in de kringloop weer terug. Vroeger scharrelden de kippen op het erf hun kostje bij elkaar. Hun bestond uit het omzetten van etensresten in eieren en vlees. Hun oorspronkelijke rol in onze kringloop zijn we een beetje uit het oog verloren, want tegenwoordig kopen we voor onze kippen voer dat speciaal hiervoor geteeld is. Om dit voer te verbouwen heb je land voor nodig, kunstmest en bestrijdingsmiddelen.  

Verkrijgbaarheid

Het voer is online te bestellen in zakken van 12,5 kg. De prijs is € 19,99. Het is momenteel uitsluitend online verkrijgbaar bij: