Terug naar site

Hergebruikt plastic doosje

22 maart 2020

100% gerecyclede petflessen

Wij verpakken onze eieren tegenwoordig ook per 10 in doosjes van 100% gerecyclede petflessen. Jawel, van PLASTIC. Niet bepaald een grondstof waarmee je de populariteitsprijs wint. Toch werken we mee aan het hergebruiken van plastic dat nu eenmaal circuleert, want hergebruik is beter dan verbranden of zwerven in het milieu. Natuurlijk, ook wij zien liever drastisch minder gebruik van plastics. Het is een doorn in het Kipster-oog dat het gebruik van petflessen blijft toenemen, en dat het ons als samenleving niet lukt om dit terug te dringen.

Lage CO2 voetafdruk

Een kartonnen doosje oogt milieuvriendelijker, maar als je naar de werkelijke milieu-impact kijkt, dan blijkt de gerecyclede petfles beter te scoren. Het kost namelijk onevenredig veel energie en water om karton te recyclen. Daardoor is de CO2 voetafdruk significant hoger dan bij het plastic doosje.

Oproep tot recyclen

Koop je ons plastic doosje? Zorg ervoor dat het weer hergebruikt kan worden. Als het doosje niet naar de knutselhoek gaat, dump het dan bij het plastic-afval en niet bij je restafval.